Svaka čast: Sarajevski studenti očistili Memorijalni centar Srebrenica – Potočari

0
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Sarajevski studenti očistili Memorijalni centar Srebrenica – Potočari
Foto: Privatni album / Studenti iz Sarajeva u Srebrenici

U Memorijalnom centru Srebrenica - Potočari jučer je klanjana dženaza i obavljen ukop još 50 žrtava genocida u Srebrenici.

Ujedno, cijeli svijet je odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Prema riječima Hamdije Fejzića, predsjednika Organizacionog odbora obilježavanja 27. godišnjice genocida u Srebrenici, komemoraciji i dženazi u Potočarima je prisustvovalo više od 30.000 ljudi.

Bursać: Trojka guta baš veliku srpsko-hrvatsku žabu krastaču!

Bursać: Trojka guta baš veliku srpsko-hrvatsku žabu krastaču!

Historijski govor Emira Suljagića: Oni su mislili da će naša žena da šuti. Nikada

Historijski govor Emira Suljagića: Oni su mislili da će naša žena da šuti. Nikada

Kako bi nevine žrtve genocida u Srebrenici ostavili u njihovom miru do narednog 11. jula, sarajevski studenti organizirali su akciju čišćenja Memorijalnog centra Srebrenica – Potočari neposredno nakon komemoracije, dženaze i ukopa.

Nemamo slike iz Srebrenice na kojima poziramo u skupim odijelima. Nemamo aparate i profesionalne PR timove koji će pratiti svaki naš korak i slikati sve što radimo. Ono što imamo je ljubav prema domovini. Ljubav prema našem narodu, prema našoj šehidskom krvlju natopljenoj zemlji. Imamo volju da Memorijalnom centru damo doprinos na naš način“, napisao je Faruk Dević, predsjednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Sarajevu (SPUS).

Studenti iz Sarajeva u Srebrenici
Foto: Privatni album: Studenti iz Sarajeva u Srebrenici

Studenti sarajevskog univerziteta nakon dženaze svake godine čiste mezarje u Potočarima.

„To je naš doprinos na ovaj dan. Svaki drugi dan naš doprinos je da ćemo širiti istinu, čuvati i voljeti našu domovinu i naš narod. Naš doprinos je da nećemo dopustiti da se genocid ponovi. To obećavamo“, naveo je Dević.                                                 

U akciji čišenja su, također, učestvovali volonteri MFS-EMMAUS-a, a akciji čišćenja se pridružila i grupa iz unije studenata Internacionalnog Univerziteta u Sarajevu, prenijeli su ranije mediji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije