Historijski govor Emira Suljagića: Oni su mislili da će naša žena da šuti. Nikada

14
Radiosarajevo.ba
Historijski govor Emira Suljagića: Oni su mislili da će naša žena da šuti. Nikada
Foto: Screenshoot / Emir Suljagić

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica prije dva dana je u Potočarima održao historijski govor o počinjenom genocidu u našoj zemlji.

"Nikada ni od koga nije traženo da dokaže na način kao što je traženo od ovih žena, kao što je traženo od nas. DNK analiza je ovdje pilotirana. Nikad nije niko morao da dokaže ništa, od onoga što se moralo kod nas podrazumijevati da se mora dokazati. Nikad niko nije morao da sabira tijelo iz pet masovnih grobnica, kao što su morale naše majke i kao što smo morali mi", rekao je Suljagić.

Kada odete sada u Bratunac, dodao je on, i budete vidjeli ljude kako metu ulice, neko od njih ili prije njih, je 13. i 14. jula kopao leševe i kopao masovne grobnice.

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

Schmidt poručio Čoviću da se smiri, vjeruje da je Dodik razuman: "Pozivam ih da zajedno sjednemo"

"To su radila komunalna preduzeća u Bratuncu, Zvorniku, ... jer tako se postupa s mrtvim muslimanima u ovoj zemlji. Jer se smeće pomete, to je status koji mi imamo u svojoj zemlji. Danas se o nama može reći sve i proći bez ikakvih posljedica. Nema ljudske bijede, od Niša do Banja Luka koja se nije zatrčala na ove žene...", poručio je Suljagić.

Abdulah Sidran zbog izjave Dritana Abazovića dobio pismo iz Crne Gore. Objavio ga je

Abdulah Sidran zbog izjave Dritana Abazovića dobio pismo iz Crne Gore. Objavio ga je

Dodao je kako "nema jada koji ima katedru u Beogradu koji nije probao nad njima da gradi ekspertizu".

"Sve te 'heroje'junake' koje danas slave u pećinama, nisu u zatvor poslali ni Vatikan, već ove žene za koje su ovi jadnici mislili da će da šute. Oni su mislili da će naša žena da šuti. To je znak da nikad niko od njih nije bio oženjen muslimankom. A drugo, ove žene ne šute bolan, i neće šutjeti nikada", glasila je jedna od njegovih poruka.

Dodao je da su "nas odgojile generacije koje su nas učile da budemo uljudni, pristojni, matere su nas odgojile koje su tražile da gledamo naprijed, koje su objasnile šta znači pobijediti u 21. vijeku".

"Moja ljubav, poštovanje prema vama nikad neće umrijeti. Nikada", poručio je na kraju Suljagić uz aplauz.

[facebook_video]https://www.facebook.com/zekija.krvavac/videos/1206823420112890/[/facebook_video]

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije