Svaka čast: Direktor zatvora u Zenici oduševio sve nakon smrtnog slučaja oca jednog od osuđenika

14
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Direktor zatvora u Zenici oduševio sve nakon smrtnog slučaja oca jednog od osuđenika
Foto: KPZ ZT / Rusmir Isak

Tragom informacije iz medija o nesvakidašnjem slučaju u Zenici, gdje je već pet dana u stanu mrtav Zeničanin jer nema nikog od porodice da preuzme njegovo tijelo, Rusmir Isak, direktor Kazneno-popravnog zavoda u Zenici, pokazao je humanost.

Naime, preminuli Zeničanin od porodice ima jedino sina koji se nalazi na izdržavanju kazne u Kazneno-popravnom zavodu zatvorenog tipa u Zenici. S obzirom na to kako se tijelo već pet dana nalazi u stanu, da se zgradom širi nesnosan miris, ali i da preminuli Zeničanin zaslužuje da bude dostojanstveno preuzet i ukopan, direktor Isak preduzeo je sve zakonske aktivnosti da se prevaziđe ova situacija.

"Odmah po saznanju za ovu informaciju provjerio sam sve okolnosti i zakonske okvire neophodne za donošenje odluke da se sin, koji se nalazi na izdržavanju kazne u Zavodu, sprovede sa zatvorskom policijom kako bi preuzeo tijelo i završio neophodnu dokumentaciju za dženazu i ukop svoga oca.

Ambasada Srbije tvrdi: MVP i Elmedin Konaković odobrili defile Vojske Srbije u BiH?

Ambasada Srbije tvrdi: MVP i Elmedin Konaković odobrili defile Vojske Srbije u BiH?

Činjenica, ovakve situacije su rijetke, dešavaju se jednom u deset godina, ali drugog rješenja za preminulog Zeničanina nema. Shodno tome, obavio sam razgovor sa pomoćnicima i odgajateljem, utvrdili smo da nema zakonske prepreke i da se ne radi o rizičnom osuđeniku, tako da ćemo već sutra, uz izuzetne mjere sigurnosti, sprovesti sina preminulog Zeničanina kako bi se izuzelo tijelo njegovog oca i tako omogućio njegov ukop i dženaza", kaže direktor Isak.

Ovaj humani, ljudski, gest direktora Isaka svakako će staviti tačku na bezizlaznu situaciju nadležnih koji se često susreću sa ovakvim sudbinama preminulih.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (14)

/ Povezano

/ Najnovije