Novo brojanje glasova sa nekih biračkih mjesta u Sarajevu, Brčkom i Banja Luci

Anadolija
Novo brojanje glasova sa nekih biračkih mjesta u Sarajevu, Brčkom i Banja Luci
Foto: Anadolija / Izbori u BiH
U sklopu postizbornog procesa, a na osnovu zaključka Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine, sutra će u Glavnom centru za brojanje glasova biti obavljeno brojanje glasova sa pojedinih biračkih mjesta iz pet izbornih jedinica.

Kako saopćava Anadolija, sutra od 15 sati bit će ponovo prebrojani glasovi sa 13 biračkih mjesta iz pet izbornih jedinica na području Sarajeva, Brčkog i Banja Luke, a sve u cilju utvrđivanja izbornih rezultata.

Riječ je o osnovnoj izbornoj jedinici Banja Luka, na dva biračka mjesta, s kojih će biti prebrojani glasovi za Skupštinu Grada Banja Luke, te će na jednom biračkom mjestu biti prebrojani glasovi i za gradonačelnika i za Skupštinu grada. Također, u osnovnoj izbornoj jedinici Centar Sarajevo bit će prebrojani glasovi sa dva biračka mjesta za Općinsko vijeće Centar Sarajevo.

Predmet ponovnog brojanja bit će i glasovi iz osnovne izborne jedinice Novi Grad Sarajevo i to na četiri biračka mjesta za Općinsko vijeće Novi Grad Sarajevo, dok će u Brčkom biti ponovo obrađeni glasovi sa tri biračka mjesta, a za Skupštinu Brčko distrikta BiH.

Posljednja izborna jedinica koja će biti obrađena ponovnim brojanjem glasova sutra jeste Pelagićevo, gdje će sa jednog biračkog mjesta biti prebrojani glasovi za Skupštinu opštine Pelagićevo.

Akreditirani posmatrači političkih subjekata koji se pojavljuju na glasačkom listiću za navedena biračka mjesta mogu prisustvovati brojanju, kao i akreditirani posmatrači za Glavni centar za brojanje.

Rezultati brojanja glasova iz Glavnog centra za brojanje bit će pridruženi rezultatima koje Centralna izborna komisija BiH ažurira svaki dan u 15 sati na web-stranici. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije