Sutra nastavak sjednice Skupštine KS: Evo o čemu će zastupnici raspravljati

Radiosarajevo.ba
Sutra nastavak sjednice Skupštine KS: Evo o čemu će zastupnici raspravljati
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Skupština KS

Nastavak 33. Radne sjednice Skupštine Kantona Sarajevo bit će održan sutra, tačnije 24. marta s početkom u deset sati.

Sjednica će se održati online, a biće emitovana uživo u programu Televizije Sarajevo, kao i putem web stranice TVSA.

Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o izboru predsjedavajućih, zamjenika predsjedavajućih i članova stalnih radnih tijela Skupštine Kantona Sarajevo bi se trebao naći na dnevnom redu.

Također, tu je i  Prijedlog Odluke o davanju saglasnosti Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo i Direkciji za puteve Kantona Sarajevo za zaključivanje Ugovora o zamjeni nekretnina između Kanton
Sarajevo, Ministarstvo saobraćaja, Direkcije za puteve i Zavoda za izgradnju Kantona Sarajevo sa jedne strane i Beširević Saudina sa druge strane u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale, dionica Kranjčevićeva-Bare-Hotonj, u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji.

Pored toga, zastupnici bi trebali raspravljati o izvještajima o radu javnih institucija, a neke od njih su Narodno pozorište, Sarajevska filharmonija, Pozorište mladih, Muzej Sarajeva, zatim Muzej "Alija Izetbegović" i drugi.

Cijeli dnevni red možete pogledati OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije