UNSA/ Skupština KS odlučila: Studenti sa prosjekom višim od 8.0 neće plaćati školarinu

22. 03. 2021. u 21:43:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 679

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo usvojen je danas amandman na Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS, a odnosi se na ostvarivanje prava na budžet studentima koji imaju prosjek iznad osam.

Zastupnici su danas po hitnom postupku usvojili Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o ublažavanju negativnih ekonomskih posljedica i uštedama u KS.

Prihvaćeni su amandmani predsjedavajućeg Skupštine Elvedina Okerića, a jedan od tih upravo se odnosi na studente.

Prvi amandman govori o povećanju broja policajaca kako bi lakše kontrolisali mjere, a drugi obavezuje Vladu KS da samofinansirajuće studente koji su položili sve ispite iz prethodne godine sa prosjekom 8,0 i više, prebaci na budžetsko finansiranje.

Vlada KS je prihvatila i umanjenje svojih prihoda od UNSA u visini iznosa dvije trećine školarina za 2020/2021. godinu, te se obavezala da će studentima koji su uplatili čitav iznos školarine, iznaći način povrata sredstava.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA