Sutra možemo očekivati i snijeg

Fena
Sutra možemo očekivati i snijeg
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
U Bosni i Hercegovini sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Nešto više oblačnosti očekuje se prijepodne u istočnim područjima, gdje mjestimično može pasti i malo kiše. Poslijepodne, u Bosni će doći do novog naoblačenje sa sjevera koje će usloviti kišu u većem djelu zemlje.

U planinskim područjima, s utorka na srijedu, moguća je pojava susnježice i snijega. Vjetar će biti umjeren, a na momente i pojačan, sjevernog i sjeverozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu zemlje od 11 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19, na jugu zemlje od 21 do 25 stepeni.

U Sarajevu sutra će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne i krajem dana očekuje se i kiša. Jutarnja temperatura oko 6, a najviša dnevna oko 14 stepeni.

U BiH danas je bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme s kišom.

Temperature zraka u 14 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan-sedlo 10, Drvar i Sokolac 11, Bugojno, Jajce, Livno i Sarajevo 12, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Srebrenica i Tuzla 13, Gradačac 14, Banja Luka, Doboj, Zenica i Zvornik 15, Bijeljina i Goražde 16, Mostar i Neum 23 i Trebinje 24, saopćeno je iz Federalog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije