Uklonjeni grafiti sa mosta Festina lente

Radiosarajevo.ba
Uklonjeni grafiti sa mosta Festina lente
/ Općina Cerntar
Općina Centar Sarajevo je poduzela aktivnosti kako bi bili uklonjeni grafiti koji su nepoznati počinioci prošle sedmice iscrtali na konstrukciji mosta "Festina lente - Požuri polako".

Uklanjanjem grafita ponovo je vraćen puni sjaj pješačkom mostu kod Akademije likovnih umjetnost, simbolu Sarajeva, u čiju izgradnju je Općina Centar uložila gotovo dva miliona konvertibilnih maraka.

Načelnik Općine Centar Sarajevo Dževad Bećirević je prije četiri godine svečano otvorio most "Festina lente - Požuri polako", koji je tokom prethodnih godina postao jedan od najvećih turističkih atrakcija glavnog grada Bosne i Hercegovine. Od tada most je često bio na meti vandala koji su grafitima narušavali njegov izgled. 

I ovaj put Općina je odmah angažovala firmu koja je uklonila grafite, ali ostaje otvoreno pitanje do kada će se ovakve stvari dešavati i zašto neko ima interes ili potrebu da uništava tako jednu lijepu građevinu po kojoj smo poznati u svijetu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije