Susret Zvizdića i Erdoganovog zamjenika: Turska je iskren prijatelj BiH

Radiosarajevo.ba
Susret Zvizdića i Erdoganovog zamjenika: Turska je iskren prijatelj BiH
Foto: Vijeće ministara BiH / Denis Zvizdić se susreo sa zamjenikom turskog predsjednika Fuatom Oktayem

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić sastao se danas u Sarajevu sa zamjenikom predsjednika Republike Turske Fuatom Oktayem i upoznao ga sa ekonomskom i političkom situacijom u Bosni i Hercegovini, kao i sa ključnim vanjskopolitičkim prioritetima, saopšteno je iz Vijeća ministara. 

Predsjedavajući Zvizdić je rekao da je Turska jedan od najznačajnijih trgovinskih partnera. Istaknuo je značaj inicijative za izgradnju putne komunikacije Sarajevo Beograd, posebno u kontekstu privredne i turističke saradnje cijelog regiona.

Naglasio je da je izvoz mesa iz Bosne i Hercegovine u Tursku od izuzetnog značaja za domaću ekonomiju i izrazio nadu da će u narednom periodu biti intenzivirana ekonomska saradnja dvije zemlje.

Denis Zvizdić se susreo sa zamjenikom turskog predsjednika Fuatom Oktayem - undefined

Foto: Vijeće ministara BiH: Denis Zvizdić se susreo sa zamjenikom turskog predsjednika Fuatom Oktayem

Potpredsjednik Oktay je rekao da je Turska iskren prijatelj Bosni i Hercegovini i da će, kao i do sada, podržavati i podsticati evropski i NATO put Bosne i Hercegovine.

Predsjedavajući Zvizdić i potpredsjednik Oktay su konstatovali da su bilateralni odnosi Bosne i Hercegovine i Turske dobri i da ih u narednom periodu treba
unaprjeđivati i intenzivirati.

Sastanku je prisustvovao ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini Haldun Koç, saopšteno je iz Vijeća ministara Bosne i Hercegovine.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije