Susret Schmidta i Bećirovića: Oglasio se i OHR nakon sastanka

3
Radiosarajevo.ba
Susret Schmidta i Bećirovića: Oglasio se i OHR nakon sastanka
Foto: OHR / Christian Schmidt i Denis Bećirović

Visoki predstavnik Christian Schmidt sastao se danas, 19. marta, s predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denisom Bećirovićem.

Kako je saopćeno iz Ureda visokog predstavnika (OHR), njih dvojica su razgovarali o aktuelnim političkim dešavanjima i reformskim naporima koje poduzimaju organi vlasti Bosne i Hercegovine u cilju unapređenja evroatlantske integracije BiH.

Također, šta je o sastanku saopćio Bećirović, možete pročitati OVDJE.

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Ko to tamo mijenja identitet Baščaršije? Kontaktirali smo Federalnu upravu za inspekcijske poslove

Visoki predstavnik je naglasio značaj predstojećeg sastanka Vijeća EU, uz nadu da će Vijeće podržati otvaranje pristupnih pregovora sa BiH.

Ovo bi, stava je Schmidt, bila ključna šansa za BiH i njene građane.

"Bosna i Hercegovina treba nastaviti sa provođenjem konkretnih reformi u kontekstu provedbe Dejtonskog sporazuma, kao i u kontekstu EU integracija. Ova dva procesa su komplementarna i međusobno se ne isključuju.

Svaki pokušaj usporavanja reformi ili nepoštivanja Dejtonskog mirovnog sporazuma usmjeren je protiv oba ova procesa i jasan je znak nepostojanja opredjeljenja za provedbu reformi ili angažmana usmjerenog ka prosperitetnoj budućnosti ove zemlje", kazao je visoki predstavnik.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije