Susret s novim ambasadorom SAD: Čović naglasio nužnost izmjene Izbornog zakona

Radiosarajevo.ba
Susret s novim ambasadorom SAD: Čović naglasio nužnost izmjene Izbornog zakona
Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović danas je u Domu HDZ-a BiH u Mostaru primio u nastupni posjet ambasadora Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, Erica Georgea Nelsona.

Na početku susreta Čović je poželio dobrodošlicu ambasadoru Nelsonu, te je izrazio nadu u dobru suradnju tijekom njegovog mandata u BiH, saopćeno je iz HDZ-a.

Tokom susreta, razgovarano je o aktualnoj političkoj situaciji u BiH, potrebnim reformama kao i europskim integracijama i NATO putu. HDZ BiH je potvrdio jasnu opredjeljenost za EU i NATO put i taj put nema alternativu, naglašeno je na sastanku.

Također, razgovarano je i o implementaciji izbornih rezultata u kontekstu uspostave učinkovite vlasti na svim nivoima u BiH.

Dragan Čović prilikom susreta je naglasio i na nužnost izmjene Izbornog zakona, koja zahtijevaju efikasna rješenja i koja će osigurati zaštitu načela legitimnog predstavljanja konstitutivnih naroda, sukladno europskim standardima i odlukama Ustavnog suda BiH, posebno kod utvrđivanja načina izbora članova Predsjedništva BiH te zastupnika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Veleposlanik Nelson naglasio je važnost i podršku putu Bosne i Hercegovine prema Europskoj uniji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije