FUZIP / Suspendovan sanitarni inspektor zbog užasnog postupka u jeku pandemije

23. 03. 2020. u 09:09:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Federalna uprava za inspekcijske poslove suspendovala je svog sanitarnog inspektora, koji je prekjučer uhapšen na graničnom prijelazu Orašje.

Podsjetimo, pripadnici FUP-a uhapsili su ga zbog sumnje da je na GP Orašje 17. marta, za manju novčanu dobit, propustio da izvrši sanitarnu kontrolu i naloži upravne mjere izolacije dvojici građana koji su se vraćali iz zemlje zahvaćene pandemijom koronavirusa te im omogućio ulazak u BiH.

Riječ je o inspektoru inicijala M. R., rođenom 1962. godine.

"Užasnut sam ovim nečasnim postupkom pojedinca koji je nanio štetu ugledu Federalne uprave za inspekcijske poslove i našim naporima koje poduzimamo kako bismo se svojim danonoćnim djelovanjem i zalaganjem svakog inspektora na granici oduprijeli opasnosti širenja pandemije koronavirusa i doprinijeli zaštiti zdravlja i života građana Bosne i Hercegovine", saopćio je Anis Ajdinović, direktor FUZIP.

Dodao je da je ovakav užasan postupak pojedinca, u ovim teškim vremenima kada FUZIP daje zadnji atom snage u najtežim poslovima koje trenutno obavljaju, za svaku i najtežu osudu i mora biti najoštrije sankcionisan.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA