MUP o prvom policijskom satu u Sarajevu: Tri lica sinoć dobila kazne

Radiosarajevo.ba
MUP o prvom policijskom satu u Sarajevu: Tri lica sinoć dobila kazne
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Ilustracija

Od jučer je  na području cijele Bosne i Hercegovine na snazi policijski sat.

U Federaciji BiH počinje u 18 sati poslijepodne, a u RS-u u 20h. Traje do 5 sati ujutro, dok je tokom cijelog dana na znazi zabrana kretanja za mlađe od 18 i starije od 65 godina.

Sve su ovo mjere koja je naša zemlja donijela kako bi se što bolje borila protiv širenja infekcije COVID-19, koju uzrokuje novi soj koronavirusa (SARS-CoV-2).

Kako se jutros doznaje iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, na području ovog kantona uglavnom se poštivala naredba, a na terenu je bilo pojačano prisustvo policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Ipak, tri lica su zatečena da se kreću bez dozvole, odnosno, da krše zabranu kretanja u vremenu između 18 i 05 sati, te su im izdati prekršajni nalozi kojim su im izrečene novčane kazne od po 500 KM i udaljeni su s javnog mjesta u svoje domove.

"Apelujemo na građane da se i narednih dana pridržavaju ove mjere i svih uputa i naredbi nadležnih organa i institucija s ciljem prevencije širenja coronavirusa", poručio je Mirza Hadžiabdić iz Odjeljenja za odnose s javnošću navedenog MUP-a.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije