Svađa i naguravanje u skupštini u BiH: Idiote jedan

11
Radiosarajevo.ba
Svađa i naguravanje u skupštini u BiH: Idiote jedan
Foto: Screenshot / Naguravanje u Skupštini BPK

Edita Velić (DF), dosadašnja predsjedavajuća Skupštine Bosansko-podrinjskog kantona, smijenjena je danas s ove pozicije, a na to mjesto je izabrana Daliborka Milović iz Liberalne stranke (LS).

Današnji nastavak konstituirajuće sjednice zakazan je nakon što su predstavnici Srba, koji su odbijali učestvovati u radu kantonalne skupštine te ulagali i vitalni nacionalni interes, iskazali želju za konstituiranje kluba te popunu rukovodstva Skupštine.

Milović je na današnjoj sjednici najprije izabrana za dopredsjedavajuću, a nakon pauze koja je uslijedila, uz podršku predstavnika hrvatskog naroda Edima Fejzića (Goraždanska priča), Milović je neočekivano izabrana za predsjedavajuću kantonalnog parlamenta.

Velić je izjavila da je riječ o dogovoru SDA i Fejzića te da to predstavlja korak ka rušenju trenutne skupštinske većine, dok iz SDA demantiraju ove navode i kažu kako su i sami iznenađeni ovom promjenom, prenosi Fena.

A upravo se nakon ove smjene na društvenim mrežama pojavio snimak naguravanja među skupštinskim klupama, kada je dopredsjedavajući Skupštine Edim Fejzić nasrnuo na zastupnika Nijaza Musića (SDA).

Snimak je objavila upravo Edita Velić na svom Facebook profilu.

Sukobu je, osim izbora Milović, prethodilo to što je Musić, kako prenose mediji, ironično Fejziću čestitao Božić, s obzirom na to da se Edim Fejzić izjašnjava kao Hrvat.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije