Sudovi u ZDK samo jednom promjenom uštedjeli gotovo 110 hiljada KM

Fena
Sudovi u ZDK samo jednom promjenom uštedjeli gotovo 110 hiljada KM
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Kroz provođenje mjera štednje budžetskih sredstava kada je riječ o poštanskim uslugama koje nastaju u radu sudova, Ministarstvo za pravosuđe i upravu Vlade ZDK uspjelo je napraviti značajne uštede tokom petnaest mjeseci.

Racionalizirajući ove troškove u periodu od godinu i tri mjeseca ostvarene su uštede od 109.920 KM, čime su sudovi u ZDK postali jedni od najracionalnijih sudova u BiH.

Zbog povećanog obima poslova koje imaju sudovi, posebno kad su u pitanju komunalni predmeti, Vlada ZDK je odobrila općinskim sudovima na području Zeničko-dobojskog kantona upošljavanje kurira-dostavljača na određeno vrijeme u trajanju od šest mjeseci.

Na posljednjoj sjednici Vlade ZDK analizirani su rezultati ove odluke i informacija o ostvarenim uštedama troškova pružanja PTT usluga u općinskim sudovima u Zenici, Kaknju i Tešnju. Konstatovano je da su primjenjene mjere štednje dale odlične rezultate, tako su za prvih šest mjeseci ove godine u budžetu Zeničko-dobojskog kantona ostvarene uštede u iznosu od 54.071 KM.

Zbog ovako velikih ušteda odlučeno je da se i dalje primjenjuje program racionalizacije troškova za PTT usluge u okviru Ministarstva za pravosuđe i upravu Zeničko-dobojskog kanton

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije