Almir Ejubović na sudu u Sarajevu: Kajem se, mnogo mi je žao

N. K.
Almir Ejubović na sudu u Sarajevu: Kajem se, mnogo mi je žao
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Sa suđenja Almiru Ejuboviću

Glavni pretres u slučaju Almira Ejubovića koji se tereti da se 29. juna 2018. automobilom marke BMW X5 velikom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva, kada su poginule tri djevojke, održan je danas na Kantonalnom sudu u Sarajevu.

Kao svjedoci Tužilaštva KS-a pojavili su se roditelji nesretno nastradalih djevojka koje su poginule u ovoj stravičnoj nesreći.

Uhapšen vozač BMW-a zbog udesa u kojem su poginule tri djevojke

Almir Ejubović na Sudu: Nisam kriv

Na pitanje glavnog sudije, na samom početku suđenja, optuženi Ejubović je rekao da je BMW X5 kupio sa ocem, tako što su ga po pola platili.

Također, Tužilaštvo KS-a je iznijelo informaciju da nije postignut dogovor sa odbranom Ejubovića  u vezi s priznanjem krivice.

Fikret Ibrica, otac jedne od tragično preminulih djevojaka u saobraćajnoj nesreći, za koju se tereti Almir Ejubović, rekao je da optuženog od ranije poznaje kao osobu koja je bila poznata kao neko ko volio brzu vožnju i koji nije poštivao saobraćajne znakove.

Ejubović je na to odgovorio kako je bio u emotivnoj vezi s njegovom kćerkom, te kako se kaje i kako mu je veoma žao što je došlo do ove nesreće u kojoj su život izgubile tri mlade djevojke.

Očevi drugih žrtava, koji su se pojavili na današnjem ročištu, u svojim kratkim iskazima pred sudskim vijećem su istakli kako optuženog poznaju kao nekog ko je volio brzu vožnju i koji je u BMW-u X5 pravio probleme u mjestu odakle dolaze.

Nakon saslušanja svjedoka, predsjednik sudskog vijeća sudija Husein Delalić je novo ročište zakazao za 11. oktobar.

Podsjećamo, Almir Ejubović se automobilom marke BMW X5, 29. juna, velikom brzinom zabio u metalni stub na autoputu A-1 u Butilama kod Sarajeva. U toj nesreći su poginule tri djevojke.

Dvadesetogodišnji Ejubović se tereti za teško krivično djelo protiv sigurnosti javnog saobraćaja sa smrtnim posljedicama više osoba.

Policijski uviđaj potvrdio je da Ejubović upravljao BMW-om koji nije bio registrovan, a na njemu su bile registarske tablice koje ne pripadaju tom automobilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije