Suđenje Zukiću i drugima: Bibićev rukopis na papiru u kome je pronađen novac

Detektor.ba
Suđenje Zukiću i drugima: Bibićev rukopis na papiru u kome je pronađen novac
Foto: BIRN BiH / Safet Bibić

Rukopis na papiru u kojem je pronađeno 12.700 eura prilikom pretresa kancelarije koju je koristio Amir Zukić, pripada optuženom Safetu Bibiću, rekao je vještak Ismet Katana na suđenju za zapošljavanja u javnim preduzećima.

Na papiru je pisalo “Elektroprivreda Zenica” i “Elektroprivreda Tuzla” te imena dvojice elektromontera i njihova zanimanja, kazao je Katana o dokumentu koji je vještačio.

Katana je rekao kako je utvrđivao da li se na oduzetom dokumentu nalazi rukopis Amira Zukića ili Safeta Bibića tako što je rukopise iz njihovih pisama iz pritvora poredio s originalnim tekstom na oduzetom dokumentu.

Vještak je kazao da je isključio mogućnost da se radi o Zukićevom rukopisu s obzirom da on “asocira na nekoga ko je završio tehničku školu”, ali da je svoj rukopis “uprostio zbog svakodnevnog pisanja”.

Katana je kod rukopisa Bibića, iz njegova četiri pisma iz pritvora, pronašao “individualnosti koje bi bilo teško krivotvoriti” i koje se ponavljaju u pismima i rukopisu na oduzetom papiru.

“Safet Bibić je ispisao sadržaj papira”, rekao je vještak.

Bibića, Zukića, Nedžada i Senada Traku, Ramiza Karavdića, Eseda Džananovića i Asima Sarajlića optužnica tereti za protivzakonito posredovanje pri zapošljavanju u javnim preduzećima.

Ovom suđenju nisu pristupila tri svjedoka, za koje je kazano kako se nalaze u Njemačkoj i kako postoji mogućnost da se pojave na nekom od narednih ročišta. Ukoliko se to ne desi, Tužilaštvo će pročitati njihove iskaze.

Suđenje se nastavlja 11. februara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije