Suđenje u slučaju Dženan Memić: Odgođeno iznošenje završnih riječi Tužilaštva, dat novi rok

0
Radiosarajevo.ba
Suđenje u slučaju Dženan Memić: Odgođeno iznošenje završnih riječi Tužilaštva, dat novi rok
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Muriz i Arijana Memić (arhiv)

U Sudu BiH u nastavku suđenja u slučaju "Dženan Memić" bilo je predviđeno iznošenje završnih riječi Tužilaštva. Međutim, do toga nije došlo. 

Muriz Memić, otac tragično stradalog Dženana, izjavio je poslije ročišta da su završne riječi dogovorene za naredni četvrtak.

'Tužioci prošli put nisu bili na ročištu, tražili su veći rok, međutim Sud je to odbio, tako da očekujemo naredni četvrtak završne riječi. Vidjeli smo koliko je bitno da se pronađe Renault Clio. Vidjeli smo sve. Očekujem i drugi postupak uskoro i da se ubice dovedu pred sud', izjavio je Memić.

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Suljagić odgovorio Dodiku: "Kapije mezarja i Memorijalnog centra Potočari će biti zatvorene 2. maja"

Nastavak suđenja u slučaju Dženan Memić, Tužilaštvo BiH iznosi završne riječi

Nastavak suđenja u slučaju Dženan Memić, Tužilaštvo BiH iznosi završne riječi

Advokat Ifet Feraget kazao je da je bio prisutan skoro na svakom suđenju 'tako da ovaj predmet traje sedam godina i svaki detalj mi je izuzetno dobro poznat'.

'Posljednji put tužioci nisu bili prisutni. Međutim, danas se desila neočekivana situacija da je odbrana odustala od dva vrlo važna dokaza za odbranu.  Tužilaštvo je namjeravalo iskoristiti svoje zakonsko pravo na dokaze replike. Strategija tužilaštva je u ovom predmdetu je kompleksna. Dok vodite jedan postupak u kojem je podignuta optužnica, paralelno teče istraga za ubistvo', izjavio je Feraget.

Nadalje, kazao je da je drugi dokaz bio nalaz vještaka iz 2016. Jamsinke Đelilović, Azre Alajbegović i Žarka Savića.

'Nalaz nije dokaz dok se vještaci ne saslušaju u sudnici. U tom smislu je onda Tužilaštvo reagoval sa prijedlogom dokaza reprile, da se sasluša doktor Kemal Dizdarević koji je bio zadužen za člana tima trećeg pokušaja vještačenja. U prvom vještačenju 11. 3. 2016. je utvrđeno da Alisa Mutap nema amneziju. Potom je predloženo novo vještačenje i to je taj nalaz od koji je danas odbrana odustala.  Dizdarević je u mailu direktorici KCUS-a Sebiji Izetbegović javio da ne postoji nijedan medicinski dokaz da je Alisa Mutap imala potres mozga. Odbrana je iz tih razloga odustala od ta dva dokaza u strahu da će dokazima replike ugroziti još više položaj svojih klijenata', rekao je, između ostalog, Feraget.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije