Bivši direktori optuženi da su krivi za urušavanje krova Ledene dvorane

E. H.
Bivši direktori optuženi da su krivi za urušavanje krova Ledene dvorane
Nakon što je Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo optužnicu protiv bivšeg direktora i tehničkog direktora Centra Skenderija, Hajriza Bećirovića i Alije Isakovića, ova optužnica potvrđena je danas i u Općinskom sudu Sarajevo.

Ovu informaciju za Radiosarajevo.ba potvrdila je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Iz Tužilaštva KS saopćeno je i to da se obojica optuženih terete za teško krivično djelo protiv opće sigurnosti ljudi i imovine, dok se Bećirović dodatno tereti da je počinio i krivično djelo zloupotreba položaja.

Naime, optuženi su da su 2012. godine kao odgovorne osobe u KJP “Centar Skenderija”, napravili propuste koji su doveli do obrušavanja krova Ledene dvorane, pri čemu je nastupila šteta u iznosu većem od 12 miliona maraka.

Istovremeno, Hajriz Bećirović optužen je da je nezakonito angažirao firmu Murai-komerc“ iz Vogošće oko postupka čišćenja ostataka Ledene dvorane. Na taj način, pomenutoj firmi pribavljena je protupravna imovinska korist u iznosu većem od 10.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije