Sud odlučio: Bivši ministar Radivojević ostaje u pritvoru mjesec dana

Radiosarajevo.ba
Sud odlučio: Bivši ministar Radivojević ostaje u pritvoru mjesec dana
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Priveden bivši federalni ministar Desnica Radivojević

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor Desnici Radivojeviću koji se tereti da je posredovao u nezakonitoj prodaji donirane poljoprivredne mehanizacije.

Pritvor mu je određene zbog opasnosti da boravkom na slobodi mogao ometati istragu uticanjem na svjedoke ili prikrio dokaze, te zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela, potvrdila je portparol Tužilaštva KS Azra Bavčić.

Na jučerašnjem ročištu rečeno je kako je Radivojević, dok je bio na funkciji ministra prostornog uređenja, iz budžeta isplatio pet hiljada KM Aganu Valentiću za donirani traktor, a koji je na kraju završio u njegovom vlasništvu.

Također, tereti se da je zajedno sa komisijom koja je bila zadužena za dodjelu poljoprivredne opreme vlasnicima poljoprivrednih dobara koja su uništena u poplavama, prodavao trećim osobama, fiktivno dodjeljivao i iz Budžeta FBiH utrošio oko 40.000 KM fiktivnim dobitnicima donacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije