Sud BiH: Određen pritvor Munibu Ahmetspahiću

Radiosarajevo.ba
Sud BiH: Određen pritvor Munibu Ahmetspahiću
PrtScr / Mevlid Jašarević i Munib Ahmetspahić

Odlučujući o prijedlogu Tužilaštva BiH, Sud Bosne i Hercegovine jučer je donio rješenje kojim je osumnjičenom Munibu Ahmetspahiću određen pritvor.

Pritvor po ovom rješenju može trajati najduže mjesec dana, računajući od dana lišenja slobode, odnosno do 22.decembra 2018. godine ili do nove odluke Suda, saopćeno je z Suda BiH.

Tužilaštvo BiH predložilo pritvor za Muniba Ahmetspahića: Osumnjičen za terorizam

Pritvor je određen iz zakonskih razloga, odnosno zbog opasnosti od bjekstva i zbog naročitih okolnosti koje opravdavaju bojazan da će ponoviti krivično djelo, dovršiti pokušano krivično djelo ili učiniti krivično djelo kojim prijeti, a za ta krivična djela može se izreći kazna zatvora pet godina ili teža kazna.

Odbijen je, kao neosnovan, prijedlog Tužilaštva BiH da se osumnjičenom Munibu Ahmetspahiću odredi pritvor i zbog postojanja posebnih pritvorskih razloga, odnosno zbog ugrožavanja sigurnosti građana i imovine.

Munib Ahmetspahić osumnjičen je da je počinio krivično djelo organiziranje terorističke grupe, a sve u vezi sa krivičnim djelom terorizam.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije