Subašić: Neko iz Tužilaštva je otkrio identitet svjedoka u slučaju Višković

3
M. R. S.
Subašić: Neko iz Tužilaštva je otkrio identitet svjedoka u slučaju Višković

Neko iz Tužilaštva BiH je i dao informaciju ko je zaštićeni svjedok u slučaju Radovana Viškovića, i Tužilaštvo BiH mora otkriti ko je to učinio i procesuirati ga.

Kazala je ovo za Radiosarajevo.ba Munira Subašić, predsjednica Udruženja "Pokret majke enklava Srebrenica i Žepa".

Reakcija je stigla nakon što su RTRS, ali i drugi mediji u RS otkrili identitet zaštićenog svjedoka koji je dao iskaz na Sudu BiH da mu je aktuelni premijer RS Radovan Višković nudio novac za premiještanje masovnih grobnica.

"Neko iz Tužilaštva je to dao. Nisu mogli otkriti, da nije to u pitanju. Znam ja šta znači biti zaštićeni svjedok. Tužilaštvo je odgovorno. Moraju otkriti ko je i procesuirati. Ali ni u šta više ne vjerujem. Dok god je Tegeltija na čelu VSTV-a, nema tu dobrote", kazala je Subašić.

Dodala je da, kada bi nju sada zovnuli da bude svjedok, ne bi to više učinila, pa makar i na svoju štetu. 

"Sramotno je to što se desilo. Šta će taj čovjek sada? Teško njemu. I ko će se sada poslije svega usuditi da priča istinu. Bojim se da će ga mrak pojesti", rekla je Subašić.

Otkrivanje identiteta zaštićenog svjedoka izazvalo je dosta reakcija.

I Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Potočari, novinar i publicista, na svom Twitter nalogu je naveo da ako Tužilaštvo BiH ne reaguje na to što su mediji otkrili ime zaštićenog svjedoka, onda nema sumnje da saučestvuje u zastrašivanju svjedoka.

"Dakle, @RTRSvijesti je hladno objelodanila identitet svjedoka kojem je zaštitu dalo Tužilaštvo BiH. Ovo je krivično djelo iz bukvara. Gordana Tadić će ostati gluha i na ovo i dati režimskim medijima Milorada Dodika odriješene ruke da zastrašuju svjedoke", napisao je Suljagić u jednom od tvitova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije