Studenti u karantinu razvalili vrata i družili se na hodniku

Radiosarajevo.ba
Studenti u karantinu razvalili vrata i družili se na hodniku
Anadolija / Hotel "Tuzla"

Tuzlanska policija sinoč je reagirala u dijelu hotela "Tuzla" u kojem su smješteni studenti koji su Njemačke stigli u BiH te se nalaze u karantinu.

Kako nam je rečeno iz MUP-a TK, studenti su umjesto da sjede u izolaciji, nasilno izašli iz soba i družili se u grupama. U karantinu u tuzlanskom hotelu nalaze se 63 osobe, koje su evakuirane iz Njemačke.

"Policijski službenici su angažirani na obezbjeđenju objekta i dežuraju ispred hotela "Tuzla". Oni se inače staraju da nema neovlaštenog ulaska i izlaska u objekat koji je određen za karantin. Sinoć u 22 sata policajci su čulu buku, nakon čega su obavijesti Policijsku stanicu "Istok". Prije ulaska, policijski službenici su morali obući zaštitna odijela, rečeno nam je iz MUP-a.

U hotelu su zatekli određen broj osoba na hodniku kako se druže, koji su ovim činom prekršili mjere karantina i socijalne distance. Protiv njih će biti pokrenut krivični postupak.

 

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije