Završeni radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Čobanija

Radiosarajevo.ba
Završeni radovi na sanaciji saobraćajnice u Ulici Čobanija
Općina Centar / Čobanija

Radnici građevinske „Grakop“ iz Kiseljaka okončali su radove na sanaciji saobraćajnice u Ulici Čobanija, i to od spoja sa Ulicom Skenderija do Puta Mladih muslimana, što predstavlja prvu fazu realizacije ovog projekta.

U toku dana lokalitet je obišao i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima, direktorom Direkcije za puteve KS Selmirom Kovačem i ministrom saobraćaja KS Adijem Kalemom.

Podsjećamo, finansijeri ovog projekta su Općina Centar i Direkcija za puteve Kantona Sarajevo koji su obezbijedili 217.580 KM za ovu namjenu. Za nadzor je zadužena firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo, dok je elaborat sanacije saobraćajnice uradila projektantska firma „Saraj Inženjering“, saopćeno je

"U toku izvođenja radova u prvoj fazi zamijenjena je kolovozna konstrukcija i tamponski sloj, izvršena nivelacija slivnika i šahtova i na kraju postavljen novi asflat na dionici od spoja sa Ulicom Skenderija do Puta Mladih muslimana. Kompletan projekat će biti realizovan do mosta Čobanija", objasnili su iz građevinske firme „Grakop“.

Ministar Kalem je naglasio da će i u budućem periodu Ministarstvo saobraćaja KS snažno podupirati projekte koje realiziraju lokalne zajednice.

Direktor Kovač se zahvalio Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na izuzetno dobroj saradnji, te najavio zajedničku realizaciju novih infrastrukturnih projekata na području općine Centar.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog još jednog uspješno realiziranog infrastrukturnog projekta.

"Ovo je još jedan u nizu primjera dobre saradnje lokalne zajednice, Direkcije za puteve KS i Ministarstva saobraćaja KS. Zajedno možemo puno više, a pojedinačno malo ili ništa. Trenutno se izvode radovi i u ulicama Koševo, Patriotske lige i Kranjčevićeva. Intenzivno radimo i na rješavanju imovinsko-pravnih odnosa i stvaranju pretpostavki za izgradnju Prve transverzale, što je naš zajednički prioritet", kazao je Ajnadžić.

Sanacijom ove saobraćajnice kako je bilo i planirano obuhvaćena je dionica od oko 300 metara, od spoja sa Ulicom Skenderija do stepeništa koje vodi do tranzita, odnosno Puta Mladih muslimana.

Osnov za realizaciju ovog projekta je sporazum o finansiranju ovih radova kojeg su potpisali načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić i direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije