Stranke 'Trojke' se oglasile povodom četničkog okupljanja u Bijeljini

4
Fena
Stranke 'Trojke' se oglasile povodom četničkog okupljanja u Bijeljini
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Stranke Trojke

Četničko okupljanje najavljeno za 17. juli na trgu u Bijeljini bit će premješteno u dvorište Sabornog hrama pravoslavne crkve u tom gradu.

Toj odluci prethodio je zahtjev za zabranu tog okupljanja koji su podnijeli predsjednici stranaka 'Trojke' Edin Forto, Elmedin Konaković i Nermin Nikšić.

Tim povodom, oglasilo se rukovodstvo 'Trojke' u zajedničkom saopćenju.

Četnički skup u Bijeljini, SPC osigurala lokaciju: "Ovako nešto nas može glave koštati"

Četnički skup u Bijeljini, SPC osigurala lokaciju: "Ovako nešto nas može glave koštati"

"Drago nam je što četnički pokret neće imati svoje okupljanje na javnom trgu u Bijeljini. Uspjeli smo u nakani da poštedimo žrtve četnika i njihove potomke novih traumatiziranja. Okupljanje neće biti na javnom prostoru.

Voljeli bismo da im Pravoslavna crkva nije omogućila alternativnu lokaciju, tj. svoj hram. Tim činom se još jednom stavila na stranu onih koji u ovoj zemlji ne žele pomirenje već još veći razdor. To je razlog zašto veliki broj žrtava i četničkog pokreta i Karadžićevog zločinačkog režima u SPC-u s razlogom vide opasnost i polugu velikosrpskog nacionalizma", istakle su stranke Trojke koje su se oglasile zajedničkim saopćenjem tim povodom.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije