Stranka za BiH reaktivirana u Mostaru: Bivši federalni ministar se vraća u politiku

0
Radiosarajevo.ba
Stranka za BiH reaktivirana u Mostaru: Bivši federalni ministar se vraća u politiku
Foto: Stranka za BiH / Novi sastav u Mostaru

Na Izbornoj skupštini Gradskog savjeta (GS) Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBIH) Mostar, održanoj u petak uveče u Mostaru, izabran je novi saziv Gradskog savjeta od 15 članova.

Najviše glasova, njih 101, dobio je dr. Safet Omerović, koji se sinoć i zvanično vratio u političke vode, nakon višegodišnjeg odsustva.

On je, podsjećanja radi, prije nekih sedam godina obavljao dužnost predsjednika Kantonalnog vijeća Stranke za BiH HNK-a, a u jednom mandatu bio je i ministar zdravstva u Vladi Federacije BiH.

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

Šta kaže OHR o antidržavnim potezima NSRS i Milorada Dodika?

"Mislim da situacija u Gradu Mostaru i Bosni i Hercegovini ukupno mislećeg čovjeka ne može ostaviti ravnodušnim, pa kad malo dublje počne razmišljati, sam od sebe dobije, da tako kažem, potrebu, poriv, da pokuša stati opet u aktivne redove organizirane političke opcije, koja bi mogla izvući ovo društvo, a ovdje i grad i regiju iz ove letargije i, rekao bih, zaista beznađa, koje je svakim danom sve dublje", izjavio je novinarima Omerović, komentarišući svoj ponovni ulazak u politiku.

Među onima koji su takođe ušli u novi GS SBIH Mostar su i Dragica Suša sa 88 glasova, Ćazim Lulić sa 79, Samir Kreso sa 74, te Adem Bojčić sa 71 glasom.

Pored brojnih drugih zvanica, Izbornoj skupštini SBIH Mostar prisustvovao je i novi predsjednik te političke partije, Semir Efendić, inače načelnik najveće sarajevske i bh. općine Novi Grad, piše Staromo.

On je u izjavi medijima kazao uz ostalo da se BiH nalazi u dubokoj političkoj krizi, koja je i ekonomska i institucionalna, te je potrebna snažna Stranka za Bosnu i Hercegovinu, "kako bi se konačno počelo vraćati stanje u pravi kolosijek", kao i da je skup u Mostaru jedan od brojnih u sklopu reorganizacije Stranke za BiH.

"Mi smo krenuli u jedan proces obnove stranačke infrastrukture. U proteklih skoro dva mjeseca imali smo oko 30 skupština u opštinama i gradovima širom Federacije BiH, ali i u nekim gradovima u RS”, kazao je, pored ostalog, Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije