Zavod o zaraženim u Sarajevu: Umrle 4 osobe, pozitivno još 445 ljudi

0
Radiosarajevo.ba
Zavod o zaraženim u Sarajevu: Umrle 4 osobe, pozitivno još 445 ljudi
Foto: EPA-EFE / Ilustracija

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo KS, u protekla 24 sata potvrđeno je 445 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo.

Ovaj broj je rezultat analize provedene nad 1.010 uzoraka prikupljenih u periodu od 6. do 9. novembra ove godine.

Porodičnim klasterima ili kontaktima oboljelih od ranije pripada 275 osoba, odnosno 61,79 posto, i u samoizolaciji od ranije.

U isto vrijeme, 307 osoba je oporavljeno od zaraznog oboljenja COVID-19.

U izolatorijima Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu na Podhrastovima (89) i Općoj bolnici (79) hospitalizirano je 168 osoba, od kojih njih pet koristi mehaničku potporu respiratora pri disanju.

Sa ovog bolničkog liječenja otpušteno je 12 osoba.

Nažalost, desila su se i četiri smrtna ishoda u liječenju, tako da je broj umrlih uzrokovan koronavirusom povećan na 155 osoba.

Trenutno je u Kantonu Sarajevo aktivno 5.747 slučajeva zaraze koronavirusom.

Od 30. januara do 9. novembra ove godine ukupno je registrovano 13.259 zaraženih osoba koronavirusom, od kojih je 7.357 oporavljeno od zaraznog oboljenja Covid-19.

U periodu od 27. oktobra do 10. novembra ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 5.636 samoizolacija.

Stanovništvu na području Kantona Sarajevo, iz Zavoda za javno zdravstvo KS preporučuju, da zbog COVID-19 pogoršane epidemiološke situacije izbjegavaju javna okupljanja i graniče svoje kretanje.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije