Staša Košarac: 'Ovo je političko pranje na sarajevski način'

/ Komentari (4)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Ono nešto

Nisi ti taj koji se ima pravo pozivati na bilo koga i bilo šta. Dokazano!

Kosovo država

Da ste postigli dogovor potpisali bi taj papir a pošto nije potpisan dogovor nece biti ni proveden. Sve je to tvoja šuplja priča. A GDJE PECAT

Cin brigadnog generala Jovan Divjak

vratio je predsjedavajucem Predsjedništva BiH Aliji Izetbegovicu u prosincu 1997., kad je objavljivanjem sudskih dokumenata saznao za detalje zlocina koje su pripadnici ABiH pocinili nad Srbima u Sarajevu i Hrvatima u Grabovici, Uzdolu i Doljanima. "Ako su Armija BiH i Vlada BiH skrivali, a zatim nisu na adekvatan nacin sankcionirali zlocin koji je izvršen nad civilima u Sarajevu 1992. i 1993. godine, pa i onaj u Grabovici, Uzdolu i dr., moja je moralna obaveza da se ogradim od takvog ponašanja najodgovornijih lica u državi BiH, a u znak protesta odricem se cina brigadnog generala Armije BiH", napisao je Divjak u pismu Izetbegovicu. U pismu koje je objavio Dnevni avaz, Divjak podsjeca da je još 25. svibnja 1993. podnio pismenu ostavku na dužnost u Glavnom štabu Oružanih snaga zbog maltretiranja i ubojstava civila vecinom srpske nacionalnosti koje su pocinili pripadnici 10. brdske brigade pod zapovjedništvom Mušana Topalovica Cace. Godinu dana prije toga Sarajevo je priredilo velicanstvenu dženazu Mušanu Topalovicu, predratnom kriminalcu i simbolu zlocina nad Srbima u Sarajevu. Divjak podsjeca Izetbegovica da se nije ogradio od toga i porucuje da ce on do kraja života ostati vjeran sebi i Bosni i Hercegovini. "Moja cast je moj život, oboje su u jedno srasli. Uzmete li mi cast, moj život niste spasli", napisao je Divjak u pismu Izetbegovicu 1997.

Guest

***

/ Najnovije