Staša Košarac: 'Ovo je političko pranje na sarajevski način'

4
Radiosarajevo.ba
Staša Košarac: 'Ovo je političko pranje na sarajevski način'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Staša Košarac

U zgradu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u Sarajevu u ponedjeljak, 29. januara, sastali su se politički predstavnici iz parlamentarnih stranaka kako bi razgovarali o izmjenama Ustava BiH.

Na sastanak nisu stigli predstavnici opozicije.
 
Uime SDP-a su došli Nerin Dizdar, koji je član radne grupe za izmjene Izbornog zakona, i Elvir Karajbić, koji je generalni sekretar stranke. SNSD je predstavljao državni ministar Staša Košarac.

Nakon sastanka Staša Košarac je kazao je da je bio pokušaj da se na dnevni red stavi izmjena Ustava, što nije prioritet.

Saobraćajna nesreća kod Bijeljine: Teško povrijeđen motociklista

Saobraćajna nesreća kod Bijeljine: Teško povrijeđen motociklista

"Čini mi se da se pokušava dogovor iz Laktaša derogirati pod uticajem nekih koji žele modelirati neka rješenja. Mi želimo da razgovaramo u korektnoj političkoj atmosferi. O ovome se danas niije kredibilno govorili.

Ovo je možda pokušaj skretanja pažnje od nekog dogovora iz Laktaša. Nastavit ćemo dalje da radimo na dogovorima iz Laktaša", naglasio je Košarac.

Podvukao je da smatra da je ovo dogovor.

"Već ulazimo u provedbu nekih elemenata dogovorenog u Laktašima", podvukao je Košarac i naglasio da ove razgovore smatra "političkim pranjem na sarajevski način".

Prisutni su i bili i lideri Naroda i pravde Elmedin Konaković i Naše stranke Edin Forto. Šta je rekao nakon sastanka šef bh. diplomatije i lider NiP-a možete pročitati na linku OVDJE.

Više od izmjenama izbornog zakona čitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije