Staša Košarac najavio: 'Ministri iz RS neće glasati za neusaglašeni prijedlog zakona o sudu BiH'

4
Radiosarajevo.ba
Staša Košarac najavio: 'Ministri iz RS neće glasati za neusaglašeni prijedlog zakona o sudu BiH'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Staša Košarac

Staša Košarac, ministar vanjske trgovine i ekonomskih odnosa Bosne i Hercegovine, najavio da članovi Vijeća ministara iz bh. entiteta Republika Srpska, neće glasati za neusaglašeni prijedlog zakona o sudu Bosne i Hercegovine.

"Takvo rješenje zasigurno neće dobiti podršku srpskih ministara u Savjetu ministara, jer nećemo glasati za tekst zakona na koji RS nije dala pozitivno mišljenje", poručio je Košarac za RTRS.

Košarac kaže da je njegov stav, poštujući političke ambicije, da treba ostati na tragu dosadašnje prakse, odnosno u potpunosti usaglasiti zakon i onda ga pustiti u proceduru prema Vijeću ministara i Parlamentarnoj skupštini BiH.

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Cvjetna čarolija u Turskoj: Pogledajte bajkovite prizore

Dodao je da je to najbolji način da se osigura prohodnost zakona.

Košarac je rekao da ima sasvim dovoljno vremena i da je potrebno dopustiti radnoj grupi da završi započeti posao.

"Naš stav je da je neophodno osigurati nezavisnost u radu Apelacionog odjeljenja, odnosno spriječiti uticaj stranaca i njihova uslovljavanja. Zbog toga insistiramo da sjedište Apelacionog odjeljenja bude u RS-u", istakao je Staša Košarac.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije