Starlink internet dolazi u region: Hoće li se satelit Elona Muska pojaviti iznad neba BiH?

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Star i sijed

To se njima sa ovakvim standardom stanovnistva ne isplati. Oprema koju je potrebno nabaviti kosta oko 300 eura plus stručnjak koji će to povezati. Pretplata košta od 50 eura pa na gore.

Rusija - Bjelorusija - Kina- Azija

Su pokriveni sa GEESPACE G60, Kineska verzija StarLinka koja već funkcionira na 5G mreži. Planiraju da do kraja 2025 imaju 6,000 telekomunikacinih satelita, a već imaju 3 razne mreže. Kinezi se za razliku od Elon Maska ne hvale, nego šute i rade.

Kod Kineza za 1/3 cijene a sve isto

To se njima sa ovakvim standardom stanovnistva ne isplati. Oprema koju je potrebno nabaviti kosta oko 300 eura plus stručnjak koji će to povezati. Pretplata košta od 50 eura pa na gore. ka Star i sijed 😀😀 Geespace svoju konstelaciju satelita naziva - "kineskim privatnim ekvivalentom" Starlinku. Kompanija sada pokriva 90% svijeta u roku od 24 sata i dodala da je njeno postavljanje "prvi put da je kineska komercijalna avio kompanija ponudila LEO satelitske komunikacijske usluge na globalnom nivou". Kompanija će ponuditi globalne komunikacijske usluge do kraja 2024. Sigurno neće nuditi satelitske usluge u SAD, Kanadi i UK. 😉

/ Najnovije