Zbog radova: Usporen sabraćaj nekoliko sarajevskih ulica

Radiosarajevo.ba
Zbog radova: Usporen sabraćaj nekoliko sarajevskih ulica
Vidljivost je ovoga jutra zbog magle mjestimično smanjena u kotlinama i uz riječne tokove. Izdvajamo putne pravce:

Bosanski Petrovac-Bihać, Zenica-Doboj, Teslić-Doboj-Tuzla, kao i puteve na području Livna, Glamoča, Kupresa i Tomislavgrada. Kolovoz je mjestimično vlažan, a zbog niskih temperatura vozače upozoravamo na moguću poledicu, posebno u planinskim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima. Učestali su odroni zemlje ili kamenja na putevima koji vode preko planinskih prevoja, kao i na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Izdvajamo putne pravce: Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka, Bugojno-Novi Travnik, Gornji Vakuf-Prozor, Konjic-Mostar i Turbe-Karanovac. Na dionici Brod na Drini-GP Hum upozoravamo na česta obrušavanja sniježnih lavina.

Apelujemo na maksimalno opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu i molimo vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, koja je zakonski obavezna za sve kategorije vozila.

Na graničnim prelazima nema dužih zadržavanja.

I dalje su aktuelni radovi na hrvatskoj strani na graničnim prelazima Bosanski Brod-Slavonski Brod i Orašje-Županja, tako da na ovim prelazima povremeno dolazi do usporenog saobraćanja, navodi se u BIHAMKU-u.

KANTON SARAJEVO
- Zbog izvođenja sanacionih radova, usporeno se saobraća u ulicama: Hamdije Kreševljakovića, Skenderija, Sagrdžije, Rustempašina i Zvornička.

MOSTAR
-Zbog radova na izgradnji glavnih kanalizacijskih kolektora grada Mostara, na snazi je potpuna obustava saobraćaja u ulici Maršala Tita ( na relaciji Šarića džamija-Lučki most).

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije