Spomenar dug 16 metara: Dječija Sreća, mašta i ljubav utkane u papir

Radiosarajevo.ba
Spomenar dug 16 metara: Dječija Sreća, mašta i ljubav utkane u papir
Djetinjstvo i školski dani, kazat će vam svi, najbezbrižniji je i najsretniji period ljudskog života. Igra, sreća i ljubav prema svemu zaista ovaj period života čine pravim bogatstvom koje trebamo sačuvati.

Iako je, u hladnim zimskim danima svima nama falilo mnogo tople i prijatne atmosfere, učenicima Osnovne škole "Ivan Mažuranić" u Tomislavgradu nisu se prepuštali sumornoj atmosferi oblačnih dana, prenosi portal Tomislavnews.

Prema ideji i pod rukovodstvom profesora i likovnog umjetnika Enesa Redžepagića, djeca iz ove škole počela su sa pripravljanjem najljepše uspomene na svoje školske dane. Tačnije, odlučili su da izrade svojevrstan spomenar dug 16 metara, koji će sve njih, ali i buduće generacije podsjećati na dobrotu kojom su ispunjena dječija srca.

Brojna srca, djetelina kao simbol sreće, te imena 1300 učenika i zaposlenika ove škole krase spomenar dug 16 metara, koji će kao sabirnik uspomena biti izložen u hodniku škole.

Originalna ideja i maštovita izvedba uskoro će krasiti sredinu u kojoj svakodnevno borave, a sigurno je da će u njoj uživati i brojni posjetioci ove škole.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije