Stanje na cestama: Evo šta morate znati ako danas putujete

0
Radiosarajevo.ba
Stanje na cestama: Evo šta morate znati ako danas putujete
Foto: Arhiv / Ilustracija

Magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na putevima u višim predjelima, a izdvajamo puteve od Sarajeva prema Tuzli i Konjicu, Glamoč-Mlinište, Bosanski Petrovac-Drvar i Prozor-Gornji Vakuf/Uskoplje. Saobraća se po vlažnom ili mokrom kolovozu, a upozoravamo i na povećanu opasnost od odrona, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Savjetuju oprezniju vožnju i napominju da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno. 

Dionica autoputa A-1 Zenica jug-Zenica sjever i dalje je zatvorena u oba smjera. 

Saobraćaj je zbog radova obustavljen u tunelu Jasen na magistralnom putu Prozor-Jablanica. Putnička i manja teretna vozila saobraćaju obilaznicom oko tunela, dok se vozila preko 7,5 tona (sa izuzetkom autobusa) usmjeravaju na alternativne pravce: Mostar-Široki Brijeg-Posušje-Tomislavgrad-Kupres-Bugojno i Mostar-Sarajevo-Busovača-Novi Travnik-Bugojno. 

Zbog radova na mostu preko rijeke Drine u Goraždu (R-448) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce. 

Usporeno, zbog radova, tokom dana, saobraća se na putevima: Vitez-Travnik (Kaonik-Nević Polje), Sarajevo-Tuzla (Olovske Luke i Husino), Klašnice-Laktaši, Pelagićevo-Srebrenik i Rogatica-Ustiprača. 

Na magistralnom putu Livno-Šuica, preko prevoja Borova Glava, upozoravamo na izlaske divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim satima.

Na graničnim prijelazima trenutno nema dužih zadržavanja. 

Na graničnom prijelazu Hum nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je na graničnom prijelazu Metaljka ulazak u Crnu Goru moguć od 7 do 19 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije