Reakcija / DF Mostar: HNS podržava Milanovićeve fašističke stavove

12. 12. 2020. u 21:36:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 327

Nakon što je Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović u prepoznatljivom tuđmanovskom stilu nastavio kontinuirano, prostačko vrijeđanje susjedne Države, ne čudi oglašavanje HNS-a u pružanju podrške nevaspitanom i arogantnom Predsjedniku, saopćili su, na početku reakcije, iz Demokratske fronte Mostar.

Preostali dio njihove reakcije prenosimo u cjelosti:

"Stanovnici Bosne i Hercegovine, posebno mostarci nisu zaboravili „pruženu pomoć“ Republike Hrvatske koja je zbog te „pomoći“ presuđena da je osmislila i realizovala „udruženi zločinački poduhvat“. Bosanci i Hercegovci nisu i nikada neće zaboraviti stotine kamiona otete humanitarne pomoći koja je bila upućena napaćenim stanovnicima Sarajeva, Mostara, Srebrenice, Bihaća.

Puno toga se željelo „ubosti u sridu“, što logorskim premlaćivanjima i ubistvima, te neselektivnim granatiranjima od kojih su stradale hiljade nevinih civila u Mostaru i Hercegovini. Od ogromnog UZP truda „promicatelja europskih vrijednosti“ je ostala samo pravosnažna presuda haškog tribunala za vojne i civilne čelnike zločinačke „HR HB“, te presude Međunarodnog suda za ljudska prava u Strazburu koje su utrle neizbrisiv put ka utemeljenju Bosne i Hercegovine kao građanske Države.

Ni manje ni više od onoga što sve demokratske evropske Države jesu a što nadobudni i nevaspitani Milanović želi osporiti i uskratiti. U tome je sva tragedija štovatelja UZP-a i „promicatelja nakaradnih europskih vrijednosti“. Panika i paranoja HNS-a je očekivana i realna i odražava neskriveni strah od nadolazećih promjena koje se snažno najavljuju promjenom kursa Ureda visokog predstavnik EU a posebno nadolazeće američke administracije", saopćeno je iz DF Mostar.

Podsjetimo, HNS je nakon niza reakcija na Milanovićeve izjave, između ostalog, u saopćenju naveo da "umjesto upućivanja uvreda Republici Hrvatskoj, bošnjačka politika treba prihvatiti Bosnu i Hercegovinu kao državu tri ravnopravna naroda", te da je "predsjednik Republike Hrvatske svojom izjavom pogodio u sridu".


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (2)