Stanivuković: Vitalni nacionalni interes Milorada Dodika su pare, i to u kešu

Radiosarajevo.ba
Stanivuković: Vitalni nacionalni interes Milorada Dodika su pare, i to u kešu
RAS Srbija / Draško Stanivuković

Draško Stanivuković, poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini RS, kazao je da u četvrtak na sjednici neće podržati Milorada Dodika.

Dodik otkrio zbog čega je protiv zaustavljanja gradnje Pelješkog mosta, dao 3 razloga

Podsjetimo, Dodik je u utorak povukao pitanje vitalnog interesa i privremeno zaustavio Zaključak Predsjedništva namijenjen Hrvatskoj u vezi izgradnje Pelješkog mosta. za pokretanje spora protiv Hrvatske glsala su dva druga člana Predsjedništva BiH, Željko Komšić i Šefik Džaferović. 

NSRS zasjeda povodom odluke Dodika da se ne pokreće spor protiv Hrvatske

"Vitalni nacionalni interes Milorada Dodika su pare i to u kešu. Za Dodika vitalni nacionalni interes je Prointer, Grand trejd, Agape, voćnjaci, preduzeća prijatelja i kumova...To su za njega vitalni nacionalni interesi, ostalo je sve laž i prevara", kazao je Stanivuković za BN, objašnjavajući zbog čega neće podržati Dodikovu odluku da je izgradnja Pelješkog mosta vitalni nacionalni interes manjeg bh. entiteta.

Dodik: Komšić i Džaferović glasali za pokretanje spora s Hrvatskom, ja sam protiv

Iako je šef poslaničkog kluba PDP Perica Bundalo danas rekao da će ova stranka sutra u NSRS podržati izjavu predsjedavaćeg Predsjedništva BiH kada je riječ o zaštiti vitalnog interesa RS, Stanivuković kaže da neće podržati ovu odluku jer je pitanju obična prevara Milorada Dodika.

Prema pojedinim informacijama ni Jelena Trivić, poslanica PDP-a u NSRS, neće glasati za Dodikovu izjavu da gradnja Pelješkog mosta ugrožava vitalni nacionalni interes RS.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije