Stanivuković pokrenuo peticiju za provjeru diplome svih zaposlenih u javnom sektoru

Radiosarajevo.ba
Stanivuković pokrenuo peticiju za provjeru diplome svih zaposlenih u javnom sektoru
RAS Srbija / Draško Stanivuković

Poslanik Partije demokratskog progresa (PDP) u Narodnoj skupštini RS Draško Stanivuković najavio je danas potpisivanje peticije sa zahtjevom da se provjere diplome svih zaposlenih u javnom sektoru.

„Toj inicijativi dodat ćemo još jedan zahtjev, a u vezi s jednim ministrom, zbog kojeg smo i pokrenuli priču o diplomama“, rekao je Stanivuković u izjavi novinarima.

Uvjerava da zbog lažnih diploma treba da odgovaraju svi, bez obzira kojoj stranci pripadaju, a ističe i da bi podršku tim peticijama trebalo da daju rukovodstva opozicije u RS.

Bit će, kaže, nastavljena i mirna okupljanja građana, po prvi put i tematska, o pitanjima građanskih prava i sloboda, zaštiti životne sredine, diplomama...

Još sutra će prikupljati potpise za dvije peticije, kojima traže dozvolu okupljanja na glavnom gradskom trgu i hitno rješavanje problema piralena u banjalučkom Incelu, a već imaju više od 3.000 potpisa, što je, kaže, tri puta više od potrebnih potpisa za građansku inicijativu gradskih vlastima.

„Žalosno je da za ove stvari, koje se podrazumijevaju, moramo da skupljamo potpise. Izvršit ćemo pritisak na gradske vlasti da se izmjeni odluka i da se građani mogu okupljati samo na glavnom gradsku trgu, a ne i u Parku Mladen Stojanović“, dodao je Stanivukovć.

Tvrdi da problem piralena ugrožava zdravlje, te da će građani platiti neažurnost nadležnih da se pozabave rješavanjem kontaminiranog zemljišta koje je, kaže, izmještano i van Incela.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije