Draško Stanivuković: Može se desiti da se izgubi posuđe, ali cijeli restoran

4
Radiosarajevo.ba
Draško Stanivuković: Može se desiti da se izgubi posuđe, ali cijeli restoran
PrtScr / Draško Stanivuković / Arhiv

Gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković, predstavljajući još jedan izvještaj Tima za reviziju, rekao je da je u "Akvani" registrovano još nepravilnosti.

On je na samom početku kazao da ne zna više šta trebaju da kažu o kriminalu, da bi nadležne institucije počele da rade.

Istakao je kako ovi izvještaji imaju različitosti, ali ipak jednu zajedničku crtu.

Kada smo krenuli da hvatamo ilegalne bilborde uhvatili smo Dodikovog sestrića, kada smo krenuli da hvatamo ilegalne ugostiteljske objekte uhvatili smo Dodikovog kuma, kada smo krenuli češljati neosnovane tendere, mnogo skupe uhvatili smo njegovog sina. U svim izvještajima je porodica Dodik i neizostvana Akvana”, rekao je Stanivuković.

Osvrnuo se Draško ponovo i na Draganu Ristić kojoj su isplaćivani hornorari za pjevanje.

"Ta Dragana Ristić, ne samo da pjeva nego dobro i jede. Jede dobro zato što je njen ceh za ručak bio 1.580 maraka, to nije plaćeno. Ovo kada je jela i htjela da fakturiše na ministarstvo, ministarstvo to nije htjelo i odbilo je, i ovo je i dan danas neplaćeno", poručio je Draško.

Podsjećamo, radi se o pomoćnici ministra trgovine i turizma, Dragani Ristić, koja se našla na spisku muzičara kojim je Akvana plaćala usluge.

Naglasio je da je češljanjem “Akvane” utvrđeno da je “nestao” ekspres restoran.

"Može se desiti da nestane viljuške, noževi i kašike u radu nekog ugostiteljskog objekta, ali da nestane cijeli ekspres restoran, to je nešto novo. Mi u papirima imamo evidentiran ekspres restoran, u koji je uložen oko 100 000KM, ali ga ne možemo nigdje naći", rekao je Stanivuković.

Dodao je da ce policiji prijavljen slučaj nestanka ekspres restorana.

Naveo je da su uočeni brojni fiktivni računi za kupovine koje nikada nisu realizovane ili za usluge.

Osim restorana, nestao je i bakarni krov sa Banskog dvora, koji je vrijedan preko stotinu hiljada maraka, istaknuo je Stanivuković.

"Tražimo i taj krov, tražimo klimu, mješalicu, tražimo i taj ekspres restoran. Tražimo sve stvari koje su vlasništvo Grada. Mnoge propuste smo pronašli", poručio je on.

Kazao je Draško da ima još puno stvari koje su pronašli, neke stvari možda djeluju smiješno, ali su ustvari tragikomične, istaknuo je on.

"Ovo je postala privatna država, privatizovana. Mi smo sada u procesu deprivatizacije. Radit ćemo da vratimo Grad svim ljudima", zaključio je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije