Stanić: Pozivam Vladu da prenese situaciju iz FBiH u RS

Fena
Stanić: Pozivam Vladu da prenese situaciju iz FBiH u RS
/ Miladin Stanić
Poslanik Srpke demokratske stranke (SDS) Miladin Stanić izjavio je da Petar Đokić nije kompententan da vodi Ministarstvo industrije, energetike i razvoja, ocijenivši da će privreda i industrija RS-a “s takvim prevarantima”, kao što je Đokić, propasti

“Izjave ministra Đokića su kontradiktorne, kao i on sam. On nije kompetentan da vodi resor industrije Republike Srpske niti je kvalificiran za to”, navodi se u Stanićevom saopćenju. 

Poslanik SDS-a zatražio je od Đokića da odgovori javnosti na pitanje zašto je izmijenio ugovor o koncesionoj naknadi za Termoelektranu Stanari, koji RS košta 180 miliona KM, odosno deset miliona KM na godišnjem nivou. 

“To je uradio zato da bi otvorio prostor za prodaju elekrane Stanari hrvatskoj Elektroprivredi”, istakao je Stanić. 

Konstatujući da “Đokić ne zna šta priča”, ovaj poslanik SDS-a je naveo da se Đokić u jednom trenutku zahvaljuje koaliciji “Domovina”, zato što nisu prisustvovali posebnoj sjednici parlamenta RS-a na kojoj je trebalo da se glasa o opozivu Vlade RS-a, dok u drugom momentu tvrdi da Savez za promjene hoće da prenese situaciju iz Federacije BiH u RS

“Evo, ja pozivam Vladu RS-a, koja ne zna da radi svoj posao i koja svakodnevno pred javnost i građane RS-a iznosi sve više i više laži, da prenesu situaciju iz Federacije BiH u Republiku Srpsku tako da zaduženost po glavi stanovnika bude manja nego u Federaciji BiH, da plate i penzije budu veće nego što su u Federaciji BiH... Jer sada smo svjedoci da to nije tako”, naglasio je Stanić.

 On je naglasio da Đokić, ne samo da nije kvalificiran za dužnost koju obavlja, nego je, kako je ocijenio, “kvalificiran samo za prevare s impulsima Telekoma, za što ima i krivičnu odgovornost” .

 “On nije moralno i etički podoban za taj posao, pored toga što ništa ne zna o svom poslu”, zaključio je Stanić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije