Mladen Bosić prijavio Dušanku Majkić: Iznosi bezočne laži na moj račun

Srna
Mladen Bosić prijavio Dušanku Majkić: Iznosi bezočne laži na moj račun
FOTO: Radiosarajevo.ba / Mladen Bosić
Zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić (SDS) izjavio je da je protiv po zastupnice SNSD-a Dušanke Majkić podnio prijavu Komisiji za kodeks u Parlamentu BiH.

Kako kaže Bosić, Majkić je javno iznijela niz neistina na njegov račun.

Bio sam šokiran kada sam neki dan na Radio-televiziji Republike Srpske u emisiji Rasplet slušao izjavu koleginice Dušanke Majkić da sam poslije pada Zakona o akcizama sav usplahiren i sretan strčao u restoran i rekao: ‘Dobro je, pale su akcize, neće biti penzija i plata'”, naveo je Bosić.

On je rekao novinarima u Sarajevu da se takvim “bezočnim lažima”, vođenjem politike koju utemeljuje, ne samo Majkić nego i mnogo drugih političara koji su aktivni i u entitetima i na nivou BiH, dovodi cijela politička situacija u besmisao.

“To je notorna laž zato što ja nikada ne bih ni pomislio, a ne izgovorio da je dobro da penzioneri ne dobiju penziju. Očito je riječ o huškanju, o sijanju mržnje, o bezočnom blaćenju i nije to jedini primjer. Ovakav nastup imao je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, jer ono što je izgovorio jučer jasno govori da je riječ o političkoj strategiji blaćenja, napadanja i dizanja tenzija i pojačavanja mržnje”, smatra Bosić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije