Šta nam to meteorolozi najavljuju za ovaj vikend: Pročitajte prognozu

Radiosarajevo.ba
Šta nam to meteorolozi najavljuju za ovaj vikend: Pročitajte prognozu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u našoj zemlji bilo sunčano vrijeme uz malu oblačnost. Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 1 stepen, Goražde i Livno 2, Kupres 3, Bugojno 5, Jajce i Sanski Most 6, Bjelašnica, Ivan-sedlo, Sarajevo, Srebrenica i Zenica 7, Banja Luka, Bihać, Doboj, Prijedor i Tuzla 8, Bijeljina 9, Zvornik 10, Mostar i Trebinje 12, Gradačac 15, Neum 16 stepeni.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje pretežno sunčano vrijeme. U jutarnjim satima i prijepodne po kotlinama u Bosni s maglom ili niskim oblacima. Poslijepodne umjereno povećanje oblačnosti s juga. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26 stepeni. U Sarajevu sunčano vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Najviša dnevna temperatura zraka oko 21 stupanj.

Subota: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje od 11 do 15, a najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26 stepena.

Nedjelja: U Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje s juga koje će uvjetovat pljuskove. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13, na jugu zemlje od 13 do 16, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24 stepena.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11, na jugu zemlje od 11 do 14, a najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17, na jugu zemlje od 22 do 25 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije