I danas sunčano, od ponedjeljka promjena: Pročitajte prognozu

Radiosarajevo.ba
I danas sunčano, od ponedjeljka promjena: Pročitajte prognozu
Radiosarajevo.ba / Ilustracija
Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Po kotlinama u Bosni ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 8 sati (°C): Sokolac 0; Drvar i Livno 3; Bihać, Bugojno, Ivan-sedlo i Sanski Most 5; Sarajevo i Srebrenica 6; Banja Luka, Bjelašnica, Jajce, Prijedor i Tuzla 7; Bijeljina, Doboj, Goražde i Zenica 8; Stolac i Zvornik 10; Gradačac i Trebinje 12; Mostar 13; Neum 16°C.

Danas će u Bosni i Hercegovini prevladavati pretežno sunčano vrijeme. U Bosni dio prijepodneva po kotlinama će biti magle. Sredinom dana prolazno će preći preko Bosne više oblačnosti sa sjevera. Vjetar slab, prijepodne sjevernog smjera, poslijepodne vjetar u skretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 20°C.

Petak: U Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Poslijepodne umjereno povećanje oblačnosti s juga. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu zemlje od 10 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 26°C.

Subota: U Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje od 11 do 15°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26°C.

Nedjelja: Očekuje se jače naoblačenje s juga koje će uvjetovati pljuskove. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Krajem dana vjetar u skretanju na sjeverni smjer. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 7 i 13°C, na jugu zemlje od 13 do 16°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 19 i 24°C.

Ponedjeljak: U Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme sa slabom kišom. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 6 i 11°C, na jugu zemlje od 11 do 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje od 22 do 25°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije