Šta kažu meteorolozi: Kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Radiosarajevo.ba
Šta kažu meteorolozi: Kakvo nas vrijeme očekuje do srijede

Danas se u Bosni u jutarnjim satima očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno smanjenje naoblake tokom dana. U Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Ponegdje u centralnim i istočnim područjima Bosne povremeno je moguća slaba kiša. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, a u Hercegovini umjerena bura. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 23 do 29, na jugu do 34 °C.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme. Smanjenje naoblake prema kraju dana. Jutarnja temperatura oko 18, a dnevna oko 25 °C.

U ponedjeljak sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje na jugoistoku Bosne i istoku Hercegovine su mogući lokalni pljuskovi. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 30, na jugu do 34 °C.

U utorak u Bosni pretežno oblačno vrijeme. U prvom dijelu dana u većem dijelu Bosne se očekuje kiša. Prije podne razvedravanje u Krajini i Posavini, a u do kraja dana i u ostatku Bosne. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost. Jutarnja temperatura od 12 do 18, na jugu od 19 do 24, a dnevna od 15 do 21, na jugu od 24 do 29 °C.

U srijedu sunčano. Jutarnja temperatura od 8 do 15, na jugu do 19, a dnevna od 21 do 28, na jugu do 32 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije