Šta kažu meteorolozi: Za vikend nestabilno vrijeme, kada dolazi razvedravanje

Radiosarajevo.ba
Šta kažu meteorolozi: Za vikend nestabilno vrijeme, kada dolazi razvedravanje
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / Sarajevo

U subotu se u Bosni i Hercegovini očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i prije podne, kiša se očekuje u južnim i jugozapadnim djelovima. Tokom dana, u većini krajeva sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Krajem dana, postupan prestanak padavina i smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjeren sjevernog smjera. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 22, a najviša dnevna od 20 do 26, na jugu i sjeveru do 31 stepena.

U Sarajevu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna oko 23 stepena.

U nedjelju u Bosni u jutarnjim satima umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje poslije podne. U centralnim i istočnim područjima povremeno sa slabom kišom ili lokalnim pljuskovi.

U Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost. Prema kraju dana je moguć lokalni pljusak. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a najviša dnevna od 21 do 26, na jugu i sjeveru do 31 stepena.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije