Šta je zločinac Mladić poručio preko sina: Samo je bitno da sačuvamo RS

13
Radiosarajevo.ba
Šta je zločinac Mladić poručio preko sina: Samo je bitno da sačuvamo RS
FOTO: EPA / Ratko Mladić na suđenju

Osuđeni ratni zločinac Ratko Mladić razgovarao je sa sinom Darkom Mladićem nakon presude kojom je pravosnažno osuđen na doživotnu kaznu zatvora.

“Hvala Bogu, dobro je. Miran je, staložen kao i uvijek u teškim trenucima. Često je za sebe govorio, kao i mnogi drugi, da je najbolji kad je najgore. Prkosno je rapoložen. Rekao je da poručim svima da bi se zabrinuo da su ga oslobodili. NATO pakt ga je sudio i osudio zbog toga što je branio svoj narod i spriječio planove NATO pakta da Srbe protjera sa svojih vjekovnih ognjišta.

Poručio je da se narod ne brine zbog ove presude, da se čuva Republika Srpska, da je nju stvorio narod, da su naši najbolji sinovi izginuli za našu državu i da naš narod treba da nastavi da se bori i da je čuva, a njegova sudbina je manje bitna”, kazao je Mladić za RTRS nakon posjete.

Naveo je kako mu je "dobro zvučao", te je najavio da će se vidjeti u narednim danima.

"Zna on šta njegov narod misli o njemu. Njegove su riječi bile usmjerene na to da on nije sada bitan, da je bitno da se čuva Republika Srpska i da moramo da nađemo način da budemo jedinstveni u odbrani RS, da je ona tekovina naše brobe i da nikakva presuda to ne može da promijeni", rekao je Mladić.

Sve o presudi Mladiću pročitajte OVDJE.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (13)

/ Povezano

/ Najnovije