Šta je Bisera Turković tražila od ambasadora BiH u povodu 1. marta

/ Komentari (9)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Pravac Potočari!!!!

Kakav 1 Mart dan muhadzedina, 9. Januar dar od RATKA♡♡♡♡♡

BISERKO

Veliki jorkšir - Ova plemenita, tipično mesnata, ranostasna rasa nastala je u engleskoj pokrajini Jorkšir u 19. veku. Prvi put se spominje 1868. godine ali je ranoj istoriji ove rase teško ući u trag. Prvi pisani dokument o ovoj rasi datira iz 1884. godine. Zahvaljujući dobroj plodnosti (prasi prosečno 12 komada) jorkšir ima široku primenu u uzgoju svinja širom sveta. Posle prašenja prasad su vitalna i teze oko 1300 grama a sa 28 dana dostignu težinu od 6 do 7 kg. Kastrirani mužjaci dostižu težinu od 100 kg za 145 dana (prosečan dnevni prirast 944g . U uzrastu od 8-8,5 meseci dostižu težinu od 110-200 kg, sa malom potrošnjom hrane. Prosečna debljina slanine na 100 kg je 2,49 cm. Ima dobru klaničnu vrednost. Dobro podnosi nešto lošije tehnološke i higijenske uslove i zbog toga se koristi za ukrštanje sa drugim rasama. Jorkšir je veoma pokretna svinja, snažne konstitucije i skladne gradje. Profil glave je blago ugnut, čelo široko, uši srednje veličine uvek uspravne, noge pravilne. Gaji se kao čista rasa mada se u poslednje vremekoristi i ukrštanje sa landrasom (nerast yorkshire + krmača landras) zbog odličnih majčinskih osobina (pažljiva i brižna majka)

Raso

Al hiljadugodisnjoj istoriji HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA

AsAsova

Trazila je vola pecenog ? @Raso glupane, svijet postoji duze od tvog rodjenja, procitaj sta u zivotu.. To sto svinje, krave i ovce ne znaju citat tebi ne moze bit izgovor.. Jbga vode te ko covjeka ma koliko se ti trudio da postignes nivo nabrojanih zivotinja... Skoncentrisi se malo..

Guest

pod hitno treba ovoj bagri ukinuti plate kao i diplomatske pasoše a o tome obavijestiti zemlje gdje ovi uhljebi su "diplomate"

Guest

pod hitno treba ovoj bagri ukinuti plate kao i diplomatske pasoše a o tome obavijestiti zemlje gdje ovi uhljebi su "diplomate"

Habuhabuhabu

Divna poruka! Ja bih pozvao ljude da dođu i pred ambasadama i konzulatima obilježe ovaj značajni datum za našu, i samo našu, državu.

Niti je to drava, niti ima

Zastavu i Grb. Nista od tog trojstva nije izvorno. Nije BiH ostvarila “neovisnost” demokratskim referendumom, niti je to zastava i grb BiH vec nametnuta rjesenja koja sluze do konacnog raspada propale “drzave”

Gost

Ma otkaz i neka se vrate u svoj tor!

/ Najnovije