Šta će biti za vikend u Sarajevu sa fitness centrima, pozorištem, kinima, hotelima...

0
Radiosarajevo.ba
Šta će biti za vikend u Sarajevu sa fitness centrima, pozorištem, kinima, hotelima...
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Poštivanje mjera u tržnom centru

Zbog pogoršane epidemiološke situacije, Kanton Sarajevo će biti zatvoren od petka u 20 sati do ponedjeljka u 7 sati, potvrdio je premijer kantonalne Vlade Edin Forto.

“Zbog svega toga smo odlučili, nastavit ćemo jako sprovođenje mjera radnim danima do vikenda. A za vikend, u 20 sati uvečer zatvaramo sve poslovne subjekte do 7 sati u ponedjeljak. Svi će biti zatvoreni osim onih koji prodaju hranu i piće, benzinske pumpe, zdravstvene ustanove i javni prijevoz”, kazao je Forto.

Kako je za portal Radiosarajevo.ba dodatno pojašnjeno iz Vlade KS, u ovom periodu neće raditi kina, pozorišta i fitness centri.

Sarajevo - undefined

Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Sarajevo

Ostaje pitanje šta će biti sa hotelima, da li će oni tokom vikenda biti otvoreni.

Posljednje informacije do kojih smo došli govore, da hoteli neće biti zatvoreni, jer je teško kazati goste koji su već tu ili koji su uradili ranije rezervacije, da se hoteli zatvaraju za vikend.

Premijer Forto je ranije pojasnio da će se u KS-u moći održavati svi sportski događaji.

Dozvoljeni su događaji na otvorenom, ali bez publike.

Naravno, sve bez prisustva gledalaca.

Forto je pozvao Krizni štab FBiH da shvati da KS nije sam, ali i ponjasnio odlaske iz sarajueva prema ostalim gradovima BiH.

“Da ne možemo spriječiti kretanje građana, odlazak iz Kantona, odlazak u RS, Kiseljak, Visoko ili Mostar na koncert. Potrebna je akcija višeg nivoa vlasti. KS radi ono što može i nastavit će to raditi”, istakao je Forto.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije