Srednjoškolci: Omogućiti predaju papira za upis na više fakulteta

Fena
Srednjoškolci: Omogućiti predaju papira za upis na više fakulteta
Asocijacija srednjoškolaca u Bosni i Hercegovini istaknula je da se gorući problem srednjoškolaca ogleda u Zakonu o obrazovanju.

Naime, u Zakonu je kojem je jasno definirano da srednjoškolci prilikom upisa na visokoškolske ustanove moraju predati samo originalne dokumente.

Ističu da su prije tri godine pokrenuli Inicijativu "I kopija vrijedi" koja omogućava upis na visokoškolske ustanove s ovjerenom kopijom dokumenata, čime bi se postigao cilj upisa više od jedne visokoškolske ustanove.

Na Međunarodni dan srednjoškolaca više od 90 posto srednjoškolaca jasno i glasno na trgovima 55 lokalnih zajednica širom Bosne i Hercegovine podržalo je navedenu inicijativu i iskazalo zabrinutost u vezi s egzistencijalnim pitanjem problema koji zahtijeva brzo i efikasno rješenje.

Pozivaju predstavnike vlast da im odgovore na pitanje: "Zašto je bosanskohercegovačkim srednjoškolcima uskraćena prilika upisa na više od jedne visokoškolske ustanove?", saopćeno je iz Asocijacije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije