Srebrenica: Srbi slave pobjedu, na ulicama jake policijske snage

Radiosarajevo.ba
Srebrenica: Srbi slave pobjedu, na ulicama jake policijske snage
Rezultati za općinske izbore u Srebrenici još uvijek nisu poznati.

Kandidat srpskih stranaka za načelnika ove općine Mladen Grujičić prema trenutnim rezultatima s biračkih mjesta vodi u odnosu na Ćamila Durakovića koji čeka rezultate iz odsustva i putem pošte.

Pristalice Mladena Grujičića u Srebrenici uveliko slave pobjedu u jednom od kafića u centru grada. Nedaleko od tog mjesta stoje simpatizeri Ćamila Durakovića u čijoj se blizini nalaze jake policijske snage, javlja reporterka N1.

Duraković kaže da se još uvijek čekaju glasovi 3.300 osoba koje mogu glasati u odsustvu i putem pošte.

"Treba sačekati da se to sve zbroji. Bojim se da je ovo previše za Bošnjake koji su zabrinuti. Pozivam ih da ne budu zabrinuti. Ovo je više provokacija, nego je slavlje. Kandidat koji je proglasio pobjedu je najviše kandidat Srpske radikalne stranke jer je najviše provodio vremena u Srbiji sa Šešeljem", kazao je Duraković.

Kako kaže, kao građanin je zabrinut: "Za Bošnjake na ovim prostorima ne bi bilo života. Većina njih bi u narednim mjesecima potražilo svoju sudbinu negdje drugdje. Ovo bi bio udarac za temelje države i imali bi zaokruženu politiku Dodika u RS-u:"

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije