Srđan Mandić poručio Bečareviću: 'Ministri ne pišu saopćenja, nego rade. Stid me je vašeg nerada!'

4
Radiosarajevo.ba
Srđan Mandić poručio Bečareviću: 'Ministri ne pišu saopćenja, nego rade. Stid me je vašeg nerada!'
FOTO: Facebook / Srđan Mandić

Načelnik sarajevske Općine Centar Srđan Mandić na Facebook profilu komentarisao je rad i djelovanje Almira Bečarevića, ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. 

Objavu prenosimo u cijelosti:

"Pozdravljam vas, ministre Bećareviću,

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Društvo novinara BiH poziva na solidarnost: "Samo tako možemo prestati biti taoci politike"

Vjerujte mi, mislio sam da već odavno niste na funkciji dok se jučer niste oglasili i podsjetili me na to kako vi neutemeljeno i neargumentovano znate da pišete "saopštenja". Svojevremeno ste mene, i vladu čiji sam bio član, optuživali za subvencioniranje cijena plina kojim smo, po prvi put, uspješno zaštitili građane od napada tadašnje federalne vlade, ministra i preduzeća u kojem ste radili kao savjetnik.

Naravno, vaša tužba je odbačena. A, onda ste, logično, kad ste zauzeli poziciju ministra, počeli pričati drugu priču i gorljivo zastupati politiku subvencija. Međutim, tada ste bili savjetnik, pa šteta za građane nije bila velika.

Almire Bećareviću, vi ste ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo. A, ministri ne pišu saopštenja. Ministri treba da rade, to je izvršna vlast. Optužiti direktora bilo kojeg preduzeća kao isključivog krivca kazati kako kao ministar ne možete ništa učiniti je izraz vaše slabosti, neznanja i drskosti. Odstupite ministre, ako niste u stanju promijeniti stvari.

Znate li, ministre, da vam je cijeli sektor u kolapsu. Pitajte mještane Panjine kule zašto ViK nije već osam mjeseci u stanju da završi svoj posao. Na Borku, ministre, već godinu dana rade kanalizaciju, jer nemaju cijevi, pa im mi iz opštine pokušavamo pomoći. I tako je na velikom broju lokacija. Šta je sa javnom rasvjetom? Šta je sa preduzećem Park? Neću više ni ja, kao načelnik opštine, primati metke i trpiti kritike zbog vašeg nerada. Dosta je bilo!

Opština Centar je uložilia milionske iznose u opremanje komunalnih preduzeća. Preuzimamo čak i poslove javnih nabavki, jer me je stid vašeg nerada. A vi pišete saopštenja i ograđujete se. Sramota!
Mogao bih vam pisati satima šta sve možete raditi i uraditi da promijenite stanje jer vrlo dobro znam koje su vam nadležnosti. Ministre Bećareviću, preuzmite odgovornost, hitno mijenjajte stvari ili odstupite!", stoji u objavi načelnika Općine Centar.

Pozdravljam vas, ministre Bećareviću, Vjerujte mi, mislio sam da već odavno niste na funkciji dok se juče niste...

Posted by Srđan Mandić on Saturday, July 8, 2023

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije